Vyö- ja koulutusjärjestelmä

Peruskurssi

Krav Maga peruskurssille ovat tervetulleita kaikki itsepuolustusharjoittelusta kiinnostuneet. Aikaisempaa kokemusta kamppailu- tai itsepuolustuslajeista ei tarvita. Peruskurssilla luodaan pohja Krav Magan harjoittelulle. Kurssilla opetellaan mm. otteluasento, liikkuminen, erilaisia lyöntejä, kaatumistekniikat sekä vapautumisia yleisimmistä vaarallisista otteista.

Peruskurssin tavoitteena on myös fyysisen kunnon kohottaminen, ja erilaiset lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitteet ovatkin olennainen osa jokaista harjoitusta. Peruskurssi kestää, paikkakunnasta riippuen, 2 – 3kk, jonka jälkeen on mahdollisuus osallistua keltaisen vyön kokeeseen, jossa testataan kurssilla opitut asiat.

Edistyneet

Peruskurssin jälkeen varsinainen harrastaminen alkaa. Peruskurssilla opittuja asioita syvennetään, ja opetellaan uutta. Opitaan vapautumaan erilaisista vaarallisista otteista ja torjumaan haastavampia hyökkäyksiä. Harrastuksen jatkuessa mukaan tulee myös veitsi- ja aseuhkia vastaan puolustautuminen, sekä vastustajan heittäminen.

Krav Maga -harjoituksissa opit toimimaan erilaisissa tilanteissa ja olosuhteissa. Opit puolustautumaan niin pystyssä, kuin maassakin. Harrastuksen edetessä harjoittelusta pyritään tekemään yhä realistisempaa ja fyysisesti haastavampaa. Osassa seuroista edistyneiden ryhmä on jaettu useampaan tasoon.

Suoritusajat ja harjoituskertojen määrät ovat vähimmäisvaatimuksia.

Kansallisen tai kansainvälisen leirin leiripäivä huomioidaan viitenä harjoituskertana.

Keltainen

Otteluasento ja liikkuminen, lyönnit, 360 – torjunta ja kaatumistekniikat. Voidaan suorittaa peruskurssin jälkeen.

Vyökokeen hinta: 55 € (sisältää kansainvälisen lajipassin)

VAATIMUKSET

Oranssi

Suorien lyöntien torjunnat, potkut ja potkujen torjunnat, vapautumiset ranneotteista. Voidaan suorittaa 6 kk ja 50 harjoituskertaa keltaisen vyön suorittamisen jälkeen.

Vyökokeen hinta: 30 €

VAATIMUKSET

Vihreä

Vapautumiset vaarallisista otteista. Voidaan suorittaa 9 kk ja 75 harjoituskertaa oranssin vyön suorittamisen jälkeen.

Vyökokeen hinta: 50 €

VAATIMUKSET

Sininen

Veitsi- ja asetekniikat. Voidaan suorittaa 12 kk ja 100 harjoituskertaa vihreän vyön suorittamisen jälkeen.

Vyökokeen hinta: 100 €

VAATIMUKSET

Ruskea

Kaikki tekniikat molemmilta puolilta. Voidaan suorittaa 15 kk ja 125 harjoituskertaa sinisen vyön suorittamisen jälkeen.

Vyökokeen hinta: 150 €

VAATIMUKSET

Musta

Kaikki tekniikat molemmilta puolilta, automaation tasolla. Lisäksi täyskontaktiottelu. Voidaan suorittaa 18 kk ja 150 harjoituskertaa ruskean vyön suorittamisen jälkeen.

VAATIMUKSET

Mustat vyöt Suomessa (linkki sivulle)