Historia

Krav Magan luojan Imrich “Imi” Lichtenfeldin lapsuus ja nuoruus, sekä urheilulliset saavutukset

Krav Magan luoja Imrich “Imi” Lichtenfeld (tunnettu myös hepreaksi nimellä Imi Sde-Or), syntyi vuonna 1910 Budapestissa, silloisen Itävalta-Unkarin pitäessä valtaa. Hän vietti lapsuutensa Bratislavassa, missä hänen isänsä, Samuel Lichtenfeld, oli tunnettu poliisi ja itsepuolustuslajien ohjaaja. Imi kasvoi harjoitussaleilla, hänen isänsä perustaessa ensimmäisen kuntosalin ja painiseuran: Herculeksen, Bratislavaan. Salilla harjoiteltiin painia, nyrkkeilyä, painonnostoa ja itsepuolustusta.

Hyvin pian nuori ja lahjakas Imi voittikin Slovakian nuorten painimestaruuden vuonna 1928. Aikuisten painimestaruuden hän voitti vuonna 1929, voittaen samana vuonna myös nyrkkeilymestaruuden, sekä voimistelukilpailun. Tämä oli alku hänen urheilijan uralleen. Tämän jälkeen hän saavutti merkittävää menestystä painissa myös kansainvälisesti, sekä urheilijana että valmentajana.

LISÄÄ AIHEESTA

Krav Maga Euroopassa ja Suomessa

Vuonna 1994 Jyrki Saario, yksi Suomen merkittävimmistä kamppailulajien toimijoista, lähti Israeliin opiskelemaan silloin vielä Euroopassa tuntematonta lähitaistelu- ja itsepuolustussysteemiä. Hän oli toiminut Pohjoismaissa esittelykuvapioneerina useissa itämaisissa kamppailulajeissa jo 1980-luvulta asti, ja Israelissa oli mahdollisuus oppia jotain uutta.

Matkallaan Saario tapasi “Imin”, Imrich Lichtenfeldin, ja onkin ainoa suomalainen, jolle Imi on henkilökohtaisesti myöntänyt mustan vyön arvon sekä ohjaajadiplomin. Imin lisäksi häntä kouluttivat Israelissa Eyal Yanilov, Gabi Noah, Shashar Klarfeld ja Simon Harpas. Yhdessä heidän ja Imin muiden huippuoppilaiden kanssa, hänellä oli mahdollisuus vaihtaa ajatuksia kamppailu- ja itsepuolustuslajeista.

LISÄÄ AIHEESTA