Imrich Lichtenfeld

Krav Magan luojan Imrich “Imi” Lichtenfeldin lapsuus ja nuoruus, sekä urheilulliset saavutukset

Krav Magan luoja Imrich “Imi” Lichtenfeld (tunnettu myös hepreaksi nimellä Imi Sde-Or), syntyi vuonna 1910 Budapestissa, silloisen Itävalta-Unkarin pitäessä valtaa. Hän vietti lapsuutensa Bratislavassa, missä hänen isänsä, Samuel Lichtenfeld, oli tunnettu poliisi ja itsepuolustuslajien ohjaaja. Imi kasvoi harjoitussaleilla, hänen isänsä perustaessa ensimmäisen kuntosalin ja painiseuran: Herculeksen, Bratislavaan. Salilla harjoiteltiin painia, nyrkkeilyä, painonnostoa ja itsepuolustusta.

Hyvin pian nuori ja lahjakas Imi voittikin Slovakian nuorten painimestaruuden vuonna 1928. Aikuisten painimestaruuden hän voitti vuonna 1929, voittaen samana vuonna myös nyrkkeilymestaruuden, sekä voimistelukilpailun. Tämä oli alku hänen urheilijan uralleen. Tämän jälkeen hän saavutti merkittävää menestystä painissa myös kansainvälisesti, sekä urheilijana että valmentajana.

Ensimmäinen kokemus katutappelusta, sekä Juutalaiskorttelin puolustaminen Bratislavassa

1930-luvulla, juutalaisvastaisuuden noustessa, Imi organisoi nuorista juutalaisista ryhmän, joka puolusti juutalaiskorttelia Bratislavassa. Hän otti osaa useisiin katutappeluihin, joissa veitset, mailat, ketjut ja nyrkkiraudat olivat käytössä. Silloin hän ymmärsi, että vaikka kokemus ja osaaminen kamppailu-urheilusta ovat hyödyksi, se on usein riittämätön raivopäistä katuväkivaltaa vastaan jossa mukana on myös aseita. Opittujen tekniikoiden ja taktiikoiden toimivuus tulivat nopeasti testatuiksi tosielämän väkivaltatilanteissa. Näin ollen Imi alkoi uudelleen arvioida ideoitaan ja tietämystään kamppailusta, ja kehitellä systeemiä ja tekniikoita, joista loppujen lopuksi muodostui laji nimeltä, Krav Maga.

Imin lähtö Palestiinaan. Imi liittyy Haganah:n – puolisotilaalliseen organisaatioon

Vuonna 1940 juutalaisten, sekä oman pidätyksensä pelossa Imi lähtee kotimaastaan ja purjehtii Danube jokea pitkin luvattuun maahan. Alus Pentcho kuljetti silloin turvaan viimeisimpiä pakolaisia Keski-Euroopasta. Harvinaislaatuinen tarina Pentchosta ja sen matkustajista, on kerrottu John Birman:n kirjassa Odyssey (1984). Tämä dramaattinen matka kesti lähes kaksi vuotta. Kun Imi viimein saavutti Palestiinan, liittyi hän pian Haganah:n komentajaksi. Hänestä tuli taistelu- ja fysiikkavalmentaja, sekä tavalliselle armeijalle että erikoisjoukoille.

Armeijasta eläköitymisen jälkeen 1964, Imi ja hänen ensimmäiset ohjaajansa alkavat opettaa siviilejä

Eläköidyttyään armeijasta Imi alkoi kouluttaa Krav Magaa siviileille. Aluksi Imi opetti vain pientä joukkoa armeija-ajalta, (kuten Eli Avikzar, Shayke Barak, Haim Zut, Raffi Algarisi ym.), mutta heidän joukkonsa kasvoi koko ajan. Vuonna 1972 ensimmäiset siviilien ohjaajakoulutukset alkoivat Wingate instituutiossa, joka on erikoistunut urheiluun ja fyysiseen valmennukseen. Vuonna 1978 Imi ja hänen läheisimmät oppilaansa perustivat Israelin Krav Maga organisaation, jonka tarkoituksena oli levittää lähitaistelujärjestelmä Krav Magaa ympäri maailmaa.